DE KROMME SPAAK te KAPELLE

 

De vraag:

Deze ondernemers hadden het idee hun pand om te toveren in een speciale winkel. Ze kwamen er zelf niet uit met de indeling van de winkel, het plaatsen van de stellingen en de verdeling van het interieur en de fietsen. Daarom hebben ze onze hulp ingeroepen.

 

Uitgangspunten bij het ontwerp.
 

  • Wij hebben vooral gekeken naar hoe zij het bedrijf runnen, naar de vestigingsplaats “Kapelle” en naar de uitstraling van de pui van het pand. De voorkant is namelijk smal en erg lang. Door middel van het plaatsen van sfeerbeelden bij de werkplaats hebben we de winkel optisch breder gemaakt. Ook door de doorkijklijnen naar achter lijkt de winkel groter en breder.

  • Door gebruik van chipwood en dit te verven in antraciet en wit, het gebruik van dikke schappen in de stellingen, de kleuren van de muren en het gebruik van visuals hebben wij de winkel een heel eigen uitstraling gegeven. Wij zijn hierbij zeer doelmatig te werk gegaan, omdat het project low-budget afgerond moest worden.

  • Het plan was dat de eigenaar zoveel mogelijk zelf voor de uitvoering zouden zorgen. Vandaar dat wij ons plan hebben gepresenteerd in een boekwerk waarin o.a. vermeld stond: welke RAL kleuren, visuals, maatvoering en materiaalkeuze wij adviseerden.

  • Bij de race- en kidsfietsen is gebruik gemaakt van een steigerwand. Deze is geverfd waardoor het echt een interieurfunctie heeft gekregen maar toch een bijzonder element in de winkel is geworden.

  • De toonbank is geplakt met folie met een tegeltjesmotief. Hierdoor kreeg deze een hippere uitstraling.

  • Door het plaatsen van kledingrekken en tassenrekken (multifunctionele displays) heeft het geheel een pure en stoere uitstraling gekregen. Dit in combinatie met het interieur, is het een spannende winkel geworden.